Το LCM στην Ελλάδα

 

Το London College of Music Examinations, είναι ένας διεθνής εκπαιδευτικός και εξεταστικός φορέας που παρέχει πτυχία και διπλώματα σε διάφορους τομείς της μουσικής εκπαίδευσης. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε πολλά εξεταστικά κέντρα παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία. Το ιδιαίτερο και πολύ σημαντικό με το LCM είναι ότι όλα τα πτυχία και τα διπλώματα πιστοποιούνται από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο, το University of West London.

Το Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό σύστημα του LCM βρίσκει μεγάλη επιτυχία και απήχηση στην Ελλάδα, όπου τα τελευταία χρόνια οι υποψήφιοι ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους το σύστημα αυτό έχει βρει σημαντική ανταπόκριση είναι α) η αξιοκρατία του συστήματος β) η αντικειμενικότητα των εξεταστών (με αρκετούς τίτλους σπουδών) και γ) η αξιοπιστία και η κατάρτιση των καθηγητών – συνεργατών του συστήματος.
Οι εξετάσεις αφορούν όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης και υπάρχει ευκρινής διαχωρισμός ανάμεσα σε ερμηνευτές και καθηγητές μουσικής, που πιστοποιείται και επιβεβαιώνεται απ’ την κατεύθυνση των διπλωμάτων. Το σύστημα είναι σύγχρονο, αφουγκράζεται τις ανάγκες των νέων ανθρώπων και η εξεταστέα ύλη ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται συνεχώς.

Το LCM Exams λειτουργεί στην Ελλάδα ως το μοναδικό εκπαιδευτικό και εξεταστικό σύστημα με συνεχή παρουσία τα τελευταία 12 χρόνια. Τα grades και τα διπλώματα έχουν παγκόσμια αναγνώριση και μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους σπουδαστές οποιαδήποτε στιγμή κινηθούν και εκτός Ελλάδος.
Η επιβράβευση των μαθητών με απόκτηση του αντίστοιχου πτυχίου σε κάθε επίπεδο, αποτελεί και επιβεβαίωση της προόδου τους, πιστοποίηση της γνώσης και των ικανοτήτων τους.

Με την ένταξη στο σύστημα, γίνεται σωστή οριοθέτηση του μαθήματος από τους ειδικευμένους καθηγητές σε συνεργασία με τους μαθητές, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ποιο κύκλο σπουδών θα ακολουθήσουν και να πραγματοποιήσουν το μουσικό ταξίδι τους κάνοντας στάσεις (grades) που τους γεμίζουν γνώση και εμπειρία. Οι υποψήφιοι μαζί με το πτυχίο τους παίρνουν στα χέρια τους και ένα report με εποικοδομητική κριτική γραμμένη απ’ τον εξεταστή.

Μαθητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό, σε οποιοδήποτε τομέα, μπορούν να πριμοδοτηθούν με έξτρα μόρια (tariff points) μέσα απ’ το σύστημα UCAS, απλά περνώντας τα Grades 6 έως 8 σε όργανο ή/και στη θεωρία. Η απόκτηση των grades διευκολύνει και τους σπουδαστές που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, καθώς υπάρχει η άρση της ανάγκης για audition από πολλά Ιδρύματα, μόνο με την επίδειξη του grade 8 στο όργανο και του grade 5/6 στη θεωρία. Ακόμη, μαθητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό, σε οποιοδήποτε τομέα, μπορούν να πριμοδοτηθούν με έξτρα μόρια (tariff points) μέσα απ’ το σύστημα UCAS, απλά περνώντας τα Grades 6 έως 8 σε όργανο ή/και στη θεωρία.
Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα της καριέρας εκτός απ’ την Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφού με την απόκτηση των διπλωμάτων οι σπουδαστές δεν χρειάζεται να κάνουν Bachelor σε κάποιο Πανεπιστήμιο για να δουλέψουν ως μουσικοί. Ένα καλό παράδειγμα είναι ότι υπάρχουν και εξεταστές με τίτλους FLCM ή/και LLCM που εργάζονται ως μουσικοί στο εξωτερικό.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες: Σ π ο υ δ έ ς
Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο επικοινωνίας 6977519101

Σχόλια