Οι σπουδές στα Drums και τα Κρουστά

Η δημιουργική ενασχόληση με τη μουσική είναι ταυτόχρονα και ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών που μπορεί να οδηγήσει σε πιστοποίηση που φτάνει έως και το Master of Performance.

Οι σπουδές στα Drums και τα κρουστά, διαρθρώνονται σε επίπεδα προσαρμοσμένα στην ηλικία και τις ανάγκες κάθε μαθητή.

Σε κάθε επίπεδο δουλεύουμε πάνω σε δύο κεντρικούς άξονες: την τεχνική και τη ρυθμολογία.

Τεχνική είναι η διαδικασία που μας επιτρέπει να χειριζόμαστε το μουσικό όργανο, η ανάπτυξη επιδεξιότητας στη χρήση του. Έχουμε τεχνικές χεριών, δακτύλων, μπαγκέτας και τεχνικές ποδιών – pedal.

Ρυθμολογία είναι η γλώσσα του μουσικού ρυθμού. Με τη «γραμματική» και το  «συντακτικό» του ρυθμού, αναπτύσσεται η ικανότητα ανάγνωσης, κατανόησης και ανάλυσης του μουσικού υλικού. Σταδιακά ο μαθητής περνά στην ανάπτυξη της μουσικής σκέψης και έκφρασης, δηλαδή τη σύνθεση.

Παράλληλα επεξεργαζόμαστε το Ρεπερτόριο, τα μουσικά έργα που εκτελούναι στα drums και τα κρουστά. Μετά τον πρώτο βασικό κύκλο σπουδών, προσεγγίζουμε τα μουσικά ιδιώματα, τα Styles, δηλαδή τον ιδιαίτερο τρόπο να παίζει κάποιος κάθε είδος μουσικής ξεχωριστά (jazz, blues, rock, funk, latin, world κ.λπ.).

 Σε όλο το φάσμα των σπουδών, σπουδαίο ρόλο παίζει η εξάσκηση της ακουστικής ικανότητας και η θεωρητική κατάρτιση.drpc_03

Το πρόγραμμα με το οποίο δουλεύουμε, εξασφαλίζει την πιστοποίηση των σπουδών σε κάθε επίπεδο από φορείς διεθνούς κύρους (London College of Music / University of West London – Trinity Guildhall – Rockschool).

Τα βρετανικά κολλέγια πιστοποιούν τις σπουδές στα τύμπανα σε 8 επίπεδα (Grades), με ειδικό εξεταστικό πρόγραμμα και αντιστοιχία στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF) για κάθε Grade.

Μετά την πιστοποίηση στο Grade 8, ο σπουδαστής μπορεί αν θέλει να συνεχίσει σε πρόγραμμα Diploma με κατεύθυνση είτε Performance είτε Teaching.

Τα διπλώματα αντιστοιχούν σε 1ο και 2ο προπτυχιακό (Undergraduate), 3ο έτος Batchelor και τέλος Master στο Performance.

Οι εξετάσεις διεξάγονται στην Ελλάδα από κλιμάκια των κολλεγίων.

Από το χόμπι ως το Master κρατάμε πάντα τη χαρά της μουσικής δημιουργίας και έκφρασης.