Μπαγκέτες (3): άλλα υλικά κατασκευής

Drumsticks1

Το ξύλο παραμένει πάντα κλασικό και αξεπέραστο υλικό στην κατασκευή των μπαγκετών. Παρ’ όλα αυτά, εκτός από το μασίφ ξύλο μπορούμε να έχουμε μπαγκέτες από laminate αλλά και από συνθετικά υλικά όπως τα ανθρακονήματα ή από μέταλλο (αλουμίνιο).


     Ανθρακονήματα (Carbon fiber)          
Τα Ανθρακονήματα είναι ένα μαύρο συνθετικό υλικό που περιέχει ίνες       γραφίτη. Είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το ξύλο, δεν γλιστρά στα ιδρωμένα χέρια και δίνει παρόμοια αίσθηση με αυτήν του Hickory.


Laminate           
Σ’ αυτήν την περίπτωση, όπως συμβαίνει και στο κόντρα πλακέ, οι μπαγκέτες κατασκευάζονται από πολλά στρώματα καπλαμά με ποικιλία ξύλων. Έτσι έχουμε μπαγκέτες με ποικιλία χαρακτηριστικών. Συνήθως είναι πολύχρωμες (ανάλογα με τα στρώματα των ξύλων), έχουν πολύ καλό rebound (αναπήδηση) στο δέρμα και γι αυτό δίνουν δυνατά και μεγάλα rolls.


      Αλουμίνιο    alu_practice_drumsticks
Οι μπαγκέτες από αλουμίνιο είναι πολύ ανθεκτικές και μπορούν να είναι ακριβώς ίδιες μεταξύ τους. Είναι ντυμένες με ένα συνθετικό κάλυμμα για να μην προκαλούν ζημιές στα τύμπανα και τα πιατίνια – παρ’ όλα αυτά χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους. Είναι βαρύτερες από τις ξύλινες και δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής της μύτης και του καλύμματος. Έγιναν δημοφιλείς κυρίως χάρη στον Lars Ulrich των Metallica.

Advertisement

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s